Gratis verzending vanaf 25,-*
Kies voor gemak met 'Achteraf betalen'
Gratis retourneren*
Support
0
Review Logo9,2 @ KiyOh

Instructies voor het oplossen van driftproblemen

Als je problemen ondervindt met het niet goed functioneren van je thumbsticks in-game, dan zijn er diverse oplossingen welke het probleem kunnen verhelpen. Vaak komt het doordat er vuil bij de thumbsticks is gekomen, of er is te hard gedrukt op de thumbsticks wat zorgt voor een grotere afwijking bij de analoge thumbsticks dan wenselijk. Wij raden je aan om te blazen terwijl je de thumbsticks naar boven trekt of perslucht te gebruiken om mogelijk vuil rond je thumbsticks te verwijderen. Verwijder de thumbstick en spuit perslucht in 3 opeenvolgende uitbarstingen van één seconde rond de thumbstick module. Herhaal indien nodig een paar keer, wacht een paar minuten tussen elke poging.

Bekijk hier de Youtube tutorial video om Stick Drift op de PS5 controller te verhelpen.

Bekijk hier de Youtube tutorial video om Stick Drift op de PS4 controller te verhelpen.

Bekijk hier de Youtube tutorial video om Stick Drift op de Xbox Controller te verhelpen.

Als je last blijft hebben van "drift", "slowturn" of onbedoelde bewegingen van de thumbstick, dan is het mogelijk dat het spel dat je speelt krappe "deadzone" instellingen heeft of dat je die instellingen hebt gewijzigd. Het oplossen van het probleem is net zo eenvoudig als het aanpassen van de "deadzone":

  1. Open de instellingen van de game(s) die je speelt en waar je last bij hebt; 
  2. Zoek naar de "deadzone" instelling in de menu's;
  3. Probeer de waarde van de optie "deadzone" enigszins te verhogen en keer terug naar het spel;
  4. Als je nog steeds drift ervaart nadat je de "deadzone" waarde iets hebt verhoogd, herhaal dan stap 1 tot 3 totdat je geen drift meer ervaart voor dit spel.

Thumbsticks kunnen tijdens gebruik van nature iets buiten de oorspronkelijke as liggen. Deze verplaatsing van de thumbstick is niet ongebruikelijk (zelfs bij gebruik van first-party controllers) en kan onbedoelde bewegingen veroorzaken. Dit is afhankelijk van de door de ontwikkelaars gekozen standaardgevoeligheidsinstellingen. Om elke onbedoelde beweging te elimineren, heeft elke controller een gebied nabij het midden van elke thumbstick dat softwarematig wordt bediend. Dit gebied wordt ook wel een "deadzone" genoemd en omvat subtiele bewegingen van de thumbsticks. Deadzones kunnen ook in games aanwezig zijn en verschillen per game. Thumbsticks kunnen ook 'drift' ontwikkelen die zich in het spel zullen manifesteren als onbedoelde beweging of geannuleerde functies (zoals sprinten). Games met kleinere deadzones in hun standaardinstellingen, zoals Fortnite, Apex Legends of Call of Duty: Warzone, kunnen ervoor zorgen dat meer controllers 'drift' in het spel vertonen.

Wil dit bovenstaande allemaal toch niet helpen, en wil je de controller gemaakt hebben? Ga dan naar de volgende pagina, en selecteer de door jouw gewenste opties.

Als het spel dat je speelt geen optie biedt om je "deadzone" aan te passen, of als het aanpassen van de 'deadzone' je probleem niet oplost, neem dan contact met ons op voor verdere hulp. Wanneer je contact met ons opneemt, zullen wij jou vragen naar bepaalde AXIS waarden. Deze waarden kan je hier vinden:

  1. Druk de home button en share button op je controller tegelijk in tot het licht achterop je controller begint te knipperen; 
  2. Open de bluetooth instellingen op je computer en verbind deze met je controller;
  3. Ga naar https://gamepad-tester.com/ en zet je controller aan; 
  4. Maak een screenshot van de waarden van AXIS 0, AXIS 1, AXIS 2 en AXIS 3 in ruststand en stuur deze waarden naar ons op. 

Snel regelen in je account

Volg je bestelling, bekijk facturen of retourneer een artikel.

Kom je er niet uit?

Whatsapp ons

ma t/m vr 09.30 - 16.30
za t/m zo gesloten
Antwoord binnen 2 werkdagen

E-mail

Antwoord binnen 2 werkdagen

Email ons

Social media

Antwoord binnen 2 werkdagen

9,2Review LogoWij scoren een 9,2 op KiyOh

Consoleskins

Stoomloggerweg 8 - Unit 2.7
3133 KT Vlaardingen
Nederland Bekijk op Google Maps

BTW: NL854548518B01
KVK: 61919322
IBAN: NL63 INGB 0006 3700 40