Gratis verzending vanaf 25,-*
Kies voor gemak met 'Achteraf betalen'
Gratis retourneren*
Support
0
Review Logo9,2 @ KiyOh

Door Consoleskins, 27 september 2021

Waarom is een goede oplaadkabel belangrijk?

Tegenwoordig zijn er in het gamen veel oplaadkabels nodig om alles optimaal te laten functioneren, met name de controllers vereisen een oplaadkabel om hun batterij op peil te houden. Het verbaast ons iedere keer weer hoe duur oplaadkabels kunnen worden, zeker voor de nieuwere systemen zoals bijvoorbeeld de PlayStation5. Maar is het eigenlijk wel nodig om de volle mep te betalen voor zo’n simpel kabeltje dat je ook ergens anders voor de helft van de prijs kan kopen? In dit artikel gaan we kijken naar oplaadkabels, en waarom een goede oplaadkabel van groot belang is voor iedere gamer.

 

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen en naar de kern van dit artikel gaan. Ja, het is wel belangrijk om een goede oplaadkabel te kopen, en nee, de goedkope versies van derden zijn vaak niet goed of zelf heel slecht voor moderne game apparatuur. Er zijn significante voordelen verbonden met het aansluiten van kwaliteitskabels, en er zijn ook serieuze consequenties verbonden met het gebruik van oude, of goedkope kabels.

 

Laten we beginnen met het kijken naar de voordelen van het gebruik van een dure, en goede oplaadkabel voor bijvoorbeeld jouw controller.

Allereerst biedt een goede oplaadkabel een veel hogere oplaadsnelheid, de moderne kabels laten meer elektriciteit toe op een veilige manier. Dit leidt tot drastisch hogere oplaadsnelheden, en dus minder tijd waarin je niet kan gamen omdat je controller in de oplader zit!

Verder is het gebruik van een goede oplaadkabel ook aanzienlijk beter voor de levensduur van jouw controller, of andere producten die opgeladen moeten worden. De elektriciteit wordt gelijk verdeeld en consequent aangevoerd, zo gaan de batterijen in jouw controller vele malen langer mee en kan jij langer genieten van probleemloos game plezier.

 

We hebben nu gekeken naar de voordelen van het gebruik van een dure kwaliteitskabel, maar er zijn nog veel meer nadelen verbonden met het gebruik van een goedkope kabel. Laten we eens kijken naar enkele voorbeelden.

Om te beginnen is veiligheid een belangrijk punt om te noemen. Goedkope oplaadkabels zijn vaak niet getest of gecontroleerd en vormen daarom een aanzienlijk groter brand- of schokgevaar dan de dure kwaliteitskabels.

Ook op het gebied van slijtage kan je het beste kiezen voor een goede oplaadkabel. Een goedkope kabel slijt namelijk vele malen sneller en dit heeft veel negatieve consequenties. Zo laadt de kabel aanzienlijk langzamer op, en ook het gevaar op brand wordt een stuk groter.

En tot slot is het niet slim om een goedkope kabel te kopen vanwege structurele redenen. Een veel voorkomend probleem met dit soort kabels is het afbreken van het uiteinde tijdens het opladen. Dit maakt jouw dure controller in feite nutteloos!

 

Al met al is het dus helemaal geen lastige keuze, het is de extra centen meer dan waard om een goede oplaadkabel te kopen voor jouw geliefde game apparatuur. Zo garandeer je je eigen veiligheid, en de langdurige kwaliteit van jouw producten. Wij hopen dat dit artikel nuttig is geweest.

Reacties

Laat je reactie achter en discussieer mee

* Verplichte velden