Gratis verzending vanaf 25,-*
Kies voor gemak met 'Achteraf betalen'
Gratis retourneren*
Support
0
Review Logo9,2 @ KiyOh

Door Consoleskins, 27 september 2021

Bekijk welke generatie PS5 controller jij hebt!

Sony heeft onlangs haar nieuwe paradepaardje gelanceerd, namelijk de langverwachte PlayStation 5. Echte PlayStation liefhebbers hebben deze natuurlijk meteen in huis gehaald, maar er is iets geks aan de hand. Met de PS5 komen hagelnieuwe controllers ontwikkeld door Sony, maar zo kort na de release van de nieuwe PlayStation zijn er al nieuwe generaties van deze zelfde controller uitgebracht. Dit is een hoop om in één keer te verteren en te begrijpen, dus in dit artikel leggen wij alles uit wat je moet weten over de verschillende generaties van PS5 controllers. Laten we meteen beginnen.

 

Het is veel om in één keer te verwerken, maar je hebt het wel degelijk goed gelezen, er zijn echt twee generaties van de hagelnieuwe PS5 controller. Voordat we in de details kunnen treden van wat voor gevolgen dit heeft voor jou moeten we eerst een stapje terugnemen, want welke generaties zijn er eigenlijk? De Sony PS5 controller is beschikbaar in twee verschillende generaties, de BDM-010 en de BDM-020. Het verschil tussen de twee zit hem in het moederbord van de controller. Het moederbord is in feite de controlekamer van de controller, hier leidt alles naartoe en hier wordt alle input verwerkt. De BDM-020 heeft een moederbord met een iets andere lay-out.

 

Dit is natuurlijk allemaal leuk en aardig, maar wat heeft dit nou eigenlijk tot gevolg voor ons als gamers op de nieuwe PS5? Als je simpelweg een controller koopt om te koppelen aan jouw nieuwe PS5 om van jouw favoriete games te genieten verandert er vrijwel niks. Beide generaties PS5 controller kunnen zonder moeite of technische kennis verbonden worden met de PS5, en beide generaties functioneren geweldig en zonder moeilijkheden. Het verschil tussen de twee wordt pas duidelijk als we onze controller gaan personaliseren met bijvoorbeeld een nieuwe controller shell of extra knoppen. Veel gamers doen dit omdat originaliteit en functionaliteit natuurlijk belangrijke dingen zijn in de game wereld, maar let er wel goed op dat je accessoires koopt voor de juiste generatie controller. Als je dit niet doet werken de accessoires niet. Het is vaak makkelijker om accessoires te vinden voor de oudere BDM-010 variant.

 

Dit is nuttige informatie voor mensen die geïnteresseerd zijn in het personaliseren en verbeteren van hun controllers, maar er is één essentieel ding dat we nog niet hebben besproken en dat is herkennen. Want hoe weet je nou of je te maken hebt met een BDM-010 of met een BDM-020 controller model?

Dit kun je zien aan de achterzijde van de controller, hier staat een hele lap tekst, als er midden in de bovenste regels een kleine letter A staat hebben we te maken met een BDM-020, anders met een BDM-010.

 

Al met al is het dus van groot belang om te weten welke controller generatie jij hebt als je van plan bent om jouw controller te pimpen.

Reacties

Laat je reactie achter en discussieer mee

* Verplichte velden